Frank Rosen

Beelden, zeefdrukken, schilderijen, keramiek, aquarellen en tekeningen getuigen van een onstuimige emotionaliteit waarmee Frank Rosen (Amersfoort, 1946) zich op tal van manieren weet uit te drukken. De kunst van Frank Rosen is kleurrijk, eerlijk en hartverwarmend. Zijn bijzondere gave om mensen te portretteren, blijkt uit de vele portretopdrachten die hij krijgt. Frank Rosen volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie van 1964 tot 1968 te Amsterdam.

Van 1969-1985 was hij decorontwerper bij de Nederlandse Televisie (NOB) en vormgever van meer dan driehonderd televisieprogramma's. Ook toen viel het op, dat hij moeiteloos decors ontwierp voor de meest uiteenlopende uitzendingen. Kinderprogramma's, grote televisieshows en dramatische producties zoals Sil de Strandjutter en Herodotus. Daarnaast ontwierp hij decors en kostuums voor musicals en balletvoorstellingen en was hij artdirector voor verschillende speelfilms. Het werk van Frank Rosen is zowel romantisch als abstract, en laat zich bekijken als een veelkleurig. Veel van het werk van Frank Rosen, zowel beelden als schilderijen, is aangekocht door overheden, particulieren en bedrijven.

Over de bronzen portretten van Frank Rosen is een publicatie te vinden in het boek Hedendaagse portretkunst in Nederland en over zijn werk verscheen een boek met de titel “Frank Rosen: De Zoektocht”. De kunstwerken van Frank Rosen zijn beschikbaar bij IQ Kunstuitleen en Galerie voor verhuur via de kunstuitleen en voor verkoop, ook voor bedrijven.

Bekijk ook: Pols Potten, Shahid Parvez en Ton Schulten.

Frank Rosen

Kunstwerken van Frank Rosen

0 kunstwerken

Sorteren op:
Er zijn geen kunstwerken gevonden