Wil van der Weele

Met veel ACRYLVERVE gooi ik mij in mijn werk als schilder. Thema's haal ik uit het leven om mij heen. Simpele gebruiksvoorwerpen kunnen met humor en ernst geweldige symboliek vertegenwoordigen. En dat wil ik weergeven. Het verbeelden met verf en vaak door toepassing van de gemengde techniek stijl, is het schilderproces voortdurend gevuld met verrassingen Op schijnbaar eenvoudige wijze kunnen ingewikkelde dingen neergezet worden. Ik 'speel' voortdurend met mijn materialen. Het maakproces is voor mij belangrijk. Als het product mijn enige doel zou zijn ben ik gauw uitgepraat. Het zou mij meteen klem zetten in mijn expressie.

Ik ben vrijwel autodidact. Zoals een kind leert praten. Veel doen en brabbelen en opeens begin je te spreken, zelfs iets te zeggen. Als dat wordt gezien dan ben ik de koning te rijk.

Met veel plezier heb ik op heel wat plaatsen geëxposeerd. Ook in het buitenland. Zoals Oostenrijk en Denemarken, Noorwegen. Wat gedaan voor TV en veel in eigen land.

Intussen heb ik een stichting opgericht: 'ART FOR ALL'. Twee keer per jaar ga ik met een groep collega's schilderen met kinderen in moeilijke omstandigheden. Dan zie je echt dat kunst iets doet voor het hart.

Wil van der Weele

Kunstwerken van Wil van der Weele

0 kunstwerken

Sorteren op:
Er zijn geen kunstwerken gevonden