Walter Furlan

Walter Furlan (1931-2018) was een bekende en gerenommeerde Italiaanse glaskunstenaar, geboren in Chioggia, Venetië. Hij begon zijn carrière bij de V.A.M.S.A. glasblazerij en werd opgeleid door meester Romano Tosi, ook wel bekend als ‘Mamaracio’. Later werkte hij bij de glasfabriek van Gino Cenedese, waar hij zijn vaardigheden verder ontwikkelde. Furlan specialiseerde zich in het beeldhouwen van glas ‘a massello’ en creëerde indrukwekkende antieke Venetiaanse kandelaars.

Na zijn tijd bij Cenedese trad Furlan toe tot Ferro & Lazzarini, waar hij samenwerkte met meester Ineo Fuga. Zijn talent werd al op jonge leeftijd erkend, en hij had de eer om samen te werken met gerenommeerde kunstenaars zoals Fulvio Bianconi.

Furlan's werk werd tentoongesteld in prestigieuze shows en exposities, waarbij hij zijn artistieke ontwerpvaardigheden demonstreerde. Zijn sculpturen waren geïnspireerd door de artistieke vooruitgang van Picasso en zijn ervaring met oude meesters.

Walter Furlan's meesterwerken zijn te bewonderen in vooraanstaande galerieën wereldwijd. Hij heeft een blijvende impact achtergelaten en zijn prachtige creaties blijven zijn artistieke nalatenschap vertegenwoordigen.

Bekijk ook: Clemens Briels, Corneille en Herman Brood.

Walter Furlan

Kunstwerken van Walter Furlan

3 kunstwerken

Sorteren op: