Theo Koster

Theo Koster, geboren in Emmeloord in 1952, voltooide zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Al in die tijd waren zijn schilderijen van een landschappelijke aard, zij het subtieler dan zijn recentere werk. Hij ontwikkelde een eigen beeldtaal die hij tot op de dag van vandaag gebruikt en verder uitbreidt.

Een kenmerk van zijn werk is de indeling van vlakken: uitgestrekte luchten boven land of water, met een lage horizon. Het kleurgebruik is helder en eigentijds. Zijn intuïtie voor het kiezen van de juiste kleuren en zijn dynamische penseelvoering creëren een unieke sfeer in elk schilderij.

Daarnaast maakt hij gebruik van grafische en collagetechnieken. Zijn speelse en narratieve schilderijen stralen tegelijkertijd rust uit, waardoor er vanzelfsprekend een compositorisch evenwicht ontstaat. In zijn doeken verwerkt hij een thema dat ons allen bezighoudt: de betekenis van het menselijk bestaan. Tijdens dit proces maakt hij een verbinding met zijn eigen leven en persoonlijk engagement, waarbij hij een symbolische beeldtaal hanteert.

Bekijk ook: Ronald Chapeau, Suus Kooijman en Tauno Kangro.

Theo Koster

Kunstwerken van Theo Koster

0 kunstwerken

Sorteren op: