Stephen Brook

Stephen werd geboren in Londen in 1957 en is een autodidact Toen hij stopte met school startte hij zijn loopbaan bij een kunst studio in Fleetstreet in Londen.

In 1977 kwam het tot een eerste gezamenlijke expositie met andere kunstenaars in The Whitechappel Art Gallery in zijn thuis stad Londen. Langzaamaan groeide het gevoel dat hij echt wat kon betekenen voor de kunstwereld en in 1984 begon hij fulltime te werken als kunstenaar. In 1984 en 1985 had hij zijn eerste solo exposities in Munchen. De kunstwerken die Stephen maakt passen niet in een bepaalde stroming. De kunstwerken zijn filmisch en laten het straatleven zien van de grote stad.

Stephen heeft zich laten inspireren door Edward Hopper. De levendige straten en treinstations zijn de inspiratie voor zijn kunstwerken. Van de vroege ochtend tot de zon al lang onder is heeft de stad zijn eigen dynamiek. Het strand is een van tijd tot tijd, terugkerend item in zijn kunstwerken. Het bestuderen van mensen geeft hem veel plezier en dat vind je terug in zijn strand schilderijen. Het werk van Stephen is al te zien geweest in veel galeries in Engeland en de Verenigde Staten.

Stephen Brook

Kunstwerken van Stephen Brook

0 kunstwerken

Sorteren op:
Er zijn geen kunstwerken gevonden