Ron van der Werf

Ron van der Werf (1958) heeft zijn opleiding gevolgd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Zijn werk is veelzijdig en omvat zowel acryl als olieverf op doek, paneel en papier, aangevuld met materialen zoals krijt, potlood, textiel en karton. De kleuren wit, bruin en blauw vormen vaak de basis, en worden in transparante lagen van oker, sienna en andere aardtinten overglazuurd.

Van der Werf werkt vanuit een innerlijke kracht en een streven naar bepaalde vormen, tegenstellingen en kleuren. Het materiaal speelt een belangrijke rol in zijn werk, en pas tijdens het proces van overdracht naar het doek ontstaat er een duidelijk beeld van wat hij eigenlijk wil creëren. Zijn werk heeft een sterke affiniteit met muziek, de meest abstracte kunstvorm.

De materialen, kleuren en composities van Van der Werf’s werk stralen een rust uit die zowel weldadig als krachtig is. Zijn voortdurende zoektocht naar grenzen, vanuit een sterke concentratie en gedrevenheid, heeft geleid tot exposities in binnen- en buitenland. Zijn schilderijen zijn opgenomen in diverse privé- en bedrijfscollecties in onder andere Polen, Duitsland, Zwitserland en Nederland.

Van der Werf heeft eens gezegd: "Wie zonder innerlijke beelden leeft, zonder de verbeelding, zonder de sensibiliteit die men nodig heeft om in zichzelf gedachten te associëren, zal helemaal niets zien." In zijn abstracte schilderijen weet hij deze innerlijke beelden op een harmonieuze wijze tot uiting te brengen, waardoor een eenheid ontstaat die de toeschouwer raakt.

Bekijk ook: Frits van Eeden, Fon Klement en Krin Rinsema.

Ron van der Werf

Kunstwerken van Ron van der Werf

0 kunstwerken

Sorteren op: