Rene van der Hoofd

"In 2002 - 2004 ontstond een aantal reeksen met basisvormen. Ovaal, driehoek, zandloper en trechtervorm. Deze basis heeft geen vast karakter in de vorm van symbolen. Keer op keer doe ik ingrepen om de taal bloot te leggen. De taal van de materie, die ik probeer te onderscheppen en duidelijk te maken. Het is de alchemie, die tot een waarheid gemaakt moet worden. Het opsporen van elementen, die ontdaan zijn van de materialistische buitenwereld. Het ervaren van de elementaire waarde van de natuur waarin ikzelf centraal sta. Daar binnen vind ik de sporen van heden en verleden die, zich samenvoegen, in een niet aflatende beeldenstroom.

Binnen het veld van de schildering zijn diverse processen gaande. Toevoegen en weghalen volgen elkaar op in een dialoog binnen het kader. Alles diep binnen laten dringen. Loslaten en afstand nemen, kijken en noteren. Tekstfragmenten maken deel uit van de beeldtaal en verbinden zich onlosmakelijk met elkaar. Waar zand, vilt en andere materialen elkaar ontmoeten en een verbinding aangaan, met de vorm.

Innerlijke schoonheid, van denken en voelen. Het moet zijn beeld te buiten gaan, en niet beperkt zijn binnen zijn afmeting."

Bekijk ook: Karin Vermeer, Ronald Chapeau en Shahid Parvez.

Rene van der Hoofd

Kunstwerken van Rene van der Hoofd

0 kunstwerken

Sorteren op:
Er zijn geen kunstwerken gevonden