Peter Donkersloot

Peter Donkersloot (8 april 1959) is geboren in Arnhem. Na zijn studie aan de Arnhemse Kunstacademie werkte Donkersloot als freelance illustrator voor diverse uitgeverijen en reclamebureaus. In zijn vrije tijd schilderde hij artistiek. Aan het einde van 1987 besloot hij om voor het schilderen te gaan, omdat het werk en de ambitie niet meer goed samen gingen.

Peter Donkersloot schildert volgens de oude 'laag over laag' traditie. Deze techniek bestaat uit het gebruiken van transparante lagen over elkaar, wat de schilderijen meer diepte en warmere kleuren geeft. De oude meesters werkten op dezelfde manier, maar dan met zelfgemaakte olieverf op olie-basis. Door het langzame drogen moesten zij soms weken wachten voordat ze een extra laag konden toevoegen. Veel artiesten, zoals Peter Donkersloot, werken nu met het snel drogende acryl (op basis van water) om dezelfde effecten te bereiken.

Peter Donkersloot maakt ook gebruik van zeefdrukken van de schilderkunst van oude meesters, die hij volledig of gedeeltelijk bedekt om ze te transformeren tot een nieuw, modern schilderij.

Peter Donkersloot staat bekend om zijn bijzondere schildertechniek waarmee hij de essentie kan visualiseren. Denk aan zijn bekende schilderijen van filmsterren als Marilyn Monroe, Brigitte Bardot en The Joker.

Ook bekende artiesten zoals Mick Jagger, Amy Winehouse, Conor McGregor en mafiahelden als Don Corleone, Al 'Scarface' Pacino en Tony Soprano zijn door hem op bijzondere wijze vastgelegd. Met deze schilderijen van Peter Donkersloot haal je gegarandeerd een eye-catcher in huis.

Bekijk ook: Ton Schulten, Herman Brood en Claude Vanheye.

Peter Donkersloot

Kunstwerken van Peter Donkersloot

0 kunstwerken

Sorteren op: