Patrizia Casagranda

De werken van Patrizia Casagranda nodigen u uit om te dromen en om de gedachten te reizen. De portretten van haar gracieuze vrouwen lijken uit de verleden tijd, hoewel het duidelijk de gezichten van moderne jonge vrouwen zijn. Ze creëert expressieve verbindingen van collage, schilderij en graffiti.

De resulterende complexiteit van haar schilderijen is fascinerend. Op het eerste gezicht zijn de werken zeer illustratief en esthetisch. Maar dan onthullen de gebruikte materialen steeds nieuwe niveaus en perspectieven; De fragiliteit van de soms schijnbaar op te lossen kleurlagen, bevat kantmaterialen en vezels, en de reliëfachtige verftoepassing suggereert oude muurschilderingen van een lang verleden tijdperk.

Patrizia Casagranda's werken fascineren met een bijna tastbare materialiteit - zeldzaam in een tijd van steeds meer digitale kunst. ‘Layer-by-layer’ onthullen ze de waarnemer hun ziel.

Haar vrouwen vertellen verhalen van een duizend-en-een-nacht, waarin sprookjeswerelden en mythologische legendes terugkomen. Zeer belangrijk in deze werken is het gebruik van sterke symbolen. We zien de spiegel als een teken van zelfbewustzijn en de paarden als een metafoor voor een onuitputtelijke energie van het leven. Kersen staan voor liefde en genegenheid, hertenkoeien voor genade en snelheid, pauwen voor heerschappij en schoonheid - deze en vele andere symbolen hebben grote betekenis voor de kunstenaar.

Bekijk ook: George Heidweiller, Ada Stel en Janet Timmerije.

Patrizia Casagranda

Kunstwerken van Patrizia Casagranda

4 kunstwerken

Sorteren op: