Karel van Wijngaarden

Karel van Wijngaarden, geboren in 1947, heeft een rijke achtergrond in de complete woninginrichting, meubel- en woningstoffering, en interieuradvies. In 1995 ontstond zijn passie voor beeldhouwkunst, en dit markeerde het begin van een opmerkelijke artistieke reis.

Van 1996 tot 1999 onderging hij intensieve opleidingen in beeldhouwen aan de gerenommeerde Vrije Academie voor beeldende kunst en de SKVR te Rotterdam. Bovendien verdiepte hij zich in portret- en modelboetseren, en nam deel aan workshops 'hakken in steen'. Zijn groeiende fascinatie voor bronzen beelden leidde hem naar cursussen en workshops bronsgieten vanaf het jaar 2000.

Karel's sculpturen zijn zowel abstract als figuratief, vaak geïnspireerd door de prachtige natuur. Het vrouwelijke figuur neemt vaak een centrale plaats in zijn werk in. Bij sommige steensoorten gaat hij direct aan de slag, terwijl hij voor andere, meestal hardere steensoorten, eerst een gedetailleerde studie in klei of gips maakt. Voor zijn bronzen beelden creëert hij modellen in was, klei of gips.

Karel van Wijngaarden is een beeldhouwer met een unieke visie en een indrukwekkend scala aan artistieke vaardigheden. Zijn werk weerspiegelt zijn diepe verbinding met zowel de natuur als de menselijke vorm.

Bekijk ook: Margit Seland, Marijke Vijfhuizen en Mark Verdoes.

Karel van Wijngaarden

Kunstwerken van Karel van Wijngaarden

2 kunstwerken

Sorteren op: