Jochem de Graaf

Jochem de Graaf, geboren in 1954, woont en werkt momenteel in de omgeving van Amersfoort. Schilderen zit in zijn bloed. Jochem de Graaf is een autodidact, wat betekent dat hij zijn kennis door zelfstudie heeft verkregen.

In het begin van zijn schilderscarrière werd Jochem de Graaf vooral geïnspireerd door 'mensen' die hij abstract afbeeldde op zijn doeken. Zijn manier van werken en de materialen die hij voor zijn schilderijen gebruikt, geven zijn werk een extra dimensie. Met name het reliëf creëert veel diepte en bij het invallen van het licht ontstaan prachtige schaduwen. Nog steeds zijn 'mensen' een belangrijk thema in het werk van Jochem, maar ook bloemen zijn langzaam maar zeker onmisbaar geworden in zijn oeuvre. Of het nu tulpen, klaprozen, anemonen of zonnebloemen zijn, elke variant wordt door Jochem moeiteloos en vlot vertaald naar bonte of natuurlijk gekleurde schilderijen.

Jochem de Graaf maakt in zijn schilderijen gebruik van materialen zoals verdikkingspasta, plamuurmes, dik penseel en spatel. Hierdoor weet hij kunstwerken te maken die spreekwoordelijk gezien ‘echt leven’.

Bekijk ook: Henry Brand, Peter Meijer en Theo Koster.

Jochem de Graaf

Kunstwerken van Jochem de Graaf

13 kunstwerken

Sorteren op: