Jerry van der Bol

Jerry van der Bol richt augustus 2007 Gestift op. Onder deze artiestennaam heeft hij de afgelopen jaren als kunstenaar gewerkt. Onder die naam heeft hij kunst gemaakt dat bekend staat als figuratief en in de volksmond Streetart genoemd. Onder deze naam heeft Jerry voor veel uiteenlopende opdrachtgevers gewerkt en in opdracht voor particulieren kunstwerken gemaakt.

De uit Den Haag afkomstige kunstenaar verhuist eind 2011 naar Zwolle en werkt vanaf dat moment vanuit zijn atelier in DOAS. In 2012 kiest Jerry ervoor om onder zijn eigen naam en nieuwe weg in te slaan en gaat op onderzoek uit. Hij stelt zichzelf de vraag hoe je mensen kunt verleiden, laten verlangen naar je werk of product. Maar vooral hoe je jezelf kan verleiden te blijven verlangen.

Naast citytrips naar wereldsteden, De Cobra groep, films en het straatbeeld is muziek een grote inspiratiebron tijdens deze ontdekkingsreis. Het gaat om de kracht van de spontaniteit, de verrassing van het toeval en de beweeglijkheid van de materie. Met die gedachte als uitgangspunt is hij gaan experimenteren en is hiermee tot een geheel eigen stijl gekomen.

Bekijk ook: Vincenzo Dell Avvento, Hans Pieterse en Hester Blankestijn.

Jerry van der  Bol

Kunstwerken van Jerry van der Bol

4 kunstwerken

Sorteren op: