Jeroen Buitenman

Jeroen Buitenman, een kunstenaar die in de traditie van de postimpressionisten past, schildert met passie en creatieve vrijheid. Hij streeft ernaar trouw te blijven aan zichzelf, zowel als kunstenaar als mens, op zoek naar zijn eigen realiteit. Buitenman omarmt het surrealisme vanwege het plezier en de expressie die het biedt, in tegenstelling tot wat hij beschouwt als ontoegankelijke academische kunst.

Hoewel hij bewondering heeft voor verschillende kunststromingen, zoals het abstract-expressionisme van Jackson Pollock, gelooft Buitenman dat goede kunst vanzelf naar voren komt. Hij benadrukt het belang van kunst die hem boeit en een emotionele reactie bij zijn publiek oproept. Buitenman deelt de opvatting van kunstenaar Matthijs Röling dat beeldende kunst niet de juiste weg is om maatschappelijke kwesties zoals Auschwitz aan te pakken.

In plaats daarvan deelt Buitenman graag zijn passie voor kunst, zijn ontdekkingsreizen en zijn creatieve proces. Hij reflecteert op wanneer een schilderij voor hem succesvol is en hoe hij omgaat met artistieke uitdagingen. Exposeren en verkopen zijn voor hem ook belangrijke aspecten van zijn kunstenaarschap.

Bekijk ook: Ronald Boonacker, Theo Koster en Ton Schulten.

Jeroen Buitenman

Kunstwerken van Jeroen Buitenman

1 kunstwerken

Sorteren op: