Jaroslav Wasserbauer

Het werk van Jaroslav Wasserbauer sluit losjes aan op de sterke traditie van de Tsjechische glasschool, die in de jaren vijftig en zestig werd gevormd door de studenten van Josef Kaplický (aan de Academie voor Kunst, Architectuur en Design in Praag), namelijk - Stanislav Libenský, Miluše Roubíčková, Vladimír Kopecký en Václav Cígler. Het kunstenaarsduo Stanislav Libenský en Jaroslava Brychtová slaagden erin hun concept van reliëf van gesmolten glas te verheffen tot het niveau van monumentale beeldhouwkunst, en ze waren ook zeer geïnteresseerd in het presenteren van glassculpturen in een specifieke architecturale context.

Na zijn studie aan de Middelbare Glasschool in Světlá nad Sázavou, werkte Jaroslav Wasserbauer als slijper bij de Bohemia Glassworks in Josefodol. Tegenwoordig is hij een van de weinige glaskunstenaars, hij bestrijkt alle stadia van het werkproces - schets, gipsmodel, glassmelting, beglazing en de afwerking en het slijpen zelf.

Het werk van Jaroslav Wasserbauer is vertegenwoordigd in tal van particuliere en institutionele collecties over de hele wereld, zoals Museum Taibei, China; Museum voor Decoratieve Kunst, Nederland; Glasmuseum, Monterrey, Mexico; enzovoort.

Bekijk ook: Jaroslav Svoboda, Herman Brood en Daniel Douglas.

Jaroslav Wasserbauer

Kunstwerken van Jaroslav Wasserbauer

5 kunstwerken

Sorteren op: