Jaroslav Svoboda

In 1969 werd Jaroslav Svoboda directeur van de bekende glasfabriek in Skrdlovice, destijds beheerd door het Ministerie van Cultuur van Tsjecho-Slowakije. Van 1986-1990 doceerde Jaroslav Svoboda als hoogleraar van de faculteit Toegepaste Kunsten in Praag.

In 1990 richtte Svoboda zijn eigen glasfabriek op in de buurt Skrdlovice, beter bekend als het Art Glass Studio SVOBODA. Er is geen twijfel, dat het werk van Svoboda behoort tot de belangrijkste Boheemse artistieke glasblazerij. Zijn werk toont zijn perfecte beheersing van het maken van glas in al haar technologische vormen en zijn interesse omvat drie belangrijke gebieden: ontwerp voor de productie van kleine series, gesigneerde unicaten (met name helder glas, geslepen glas en gesmolten glassculpturen). Jaroslav Svoboda heeft meer dan 40 afzonderlijke tentoonstellingen van zijn werk gehouden, waaronder Warschau, Londen, Havana en Tokio.

Zijn werken maken deel uit van de artistieke collecties in binnen -en buitenlandse musea en galeries, zoals National Gallery in Praag, het Corning Glass Museum in de Verenigde Staten en vele particuliere collecties en galeries.

Bekijk ook: Tauno Kangro, Herman Brood en Daniel Douglas.

Jaroslav Svoboda

Kunstwerken van Jaroslav Svoboda

2 kunstwerken

Sorteren op: