Janet Timmerije

Het talent van Janet Timmerije had eerder ontdekt kunnen worden, wanneer ze na haar middelbareschoolopleiding naar de kunstacademie was gegaan. Maar kennelijk was ze er nog niet rijp voor. Toch bleek haar drang tot schilderen niet te temmen. Ze volgde bij verschillende kunstenaars teken- en schilderlessen. In 2006 studeerde zij tijdelijk aan de Kunstacademie in Enschede.

Na de voorzichtige herstart als kunstenares wordt haar werk herkend en gewaardeerd: ze wint kunstprijzen en haar schilderijen worden zowel nationaal als internationaal verkocht. Het is duidelijk: Janet is een vertolkster van originele, kleurrijke en blijmoedige kunst. Bewonderaars herkennen deze bijzondere trekjes: de maakster houdt van haar onderwerp en van schilderen. Wanneer we een blik op haar stijl slaan, kunnen we concluderen dat ze aan haar eigen stijl haar kracht heeft ontleend. Er zit vaart in haar werk; bij de start is het vaak nog onduidelijk hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien.

Dieren vormen een belangrijk onderdeel van haar werk en hun gemene deler: de ogen. Ogen zijn heel belangrijk. Als je naar haar schilderijen kijkt, herken je dit. In haar voorstellingen onderhouden de ogen contact met elkaar en met de mensen. Ze schildert levendige, vrolijke en kleurrijke taferelen, waarbij zij in krachtige streken haar interpretatie van de wereld om zich heen weergeeft. Hierbij maakt zij gebruik van expressieve zwarte lijnen en heldere kleuren. Het resultaat nodigt uit tot aanraken en ontlokt vaak een (glim)lach aan de kijker. Haar kunstwerken laten altijd ruimte over aan de fantasie. Het zijn geen fijn uitgewerkte realistische taferelen, maar vlot opgezette, herkenbare fantasiebeelden, waaraan menigeen veel plezier beleeft.

Zowel in binnen- als buitenland worden haar doeken met grote regelmaat verkocht.

Bekijk ook: Alexander Vogels, Caro Sofia en Caspar van Houten.

Janet Timmerije

Kunstwerken van Janet Timmerije

5 kunstwerken

Sorteren op: