Herman Brood

Als er één persoon is die leefde als een kunstenaar, dan was het Herman Brood wel. Geboren op 5 november 1946 in de Fuchsiastraat 34 te Zwolle, had hij van jongs af aan al de ambitie om kunstenaar te worden. "Ik heb altijd al geweten dat ik kunstenaar zou worden", zo luidt een bekende uitspraak van hem.

Hoewel Brood kleurenblind was, weerhield hem dat er niet van om naar de kunstacademie in Arnhem te gaan. Hier ontdekte hij echter al snel een andere passie: muziek. Zijn muzikale carrière begon bij Cuby & The Blizzards, maar zijn grootste successen behaalde hij met zijn band Wild Romance. Het nummer "Saturday Night" werd een gigantische hit en maakte van Brood een nationale beroemdheid.

Toen zijn muziekcarrière wat begon te stagneren, sloeg Brood aan het schilderen. Hoewel sommige kunstkenners wat kritisch waren over zijn werk, heeft Brood toch zijn naam weten te vestigen in de kunstwereld. Zo heeft hij onder meer geëxposeerd in het Cobra-museum en het Groningen Museum. Zijn kunst is vooral te zien in galeries en vindt gretig aftrek bij het grote publiek.

Herman Brood was ook regelmatig te gast bij IQ Kunstuitleen en Galerie, bij vriend Ivo de Lange. Hier werden meer dan 600 schilderijen en meer dan 50 oplages zeefdrukken door hem vervaardigd. IQ Kunstuitleen en Galerie is samen met de erven Brood verantwoordelijk voor het bewaken van zijn werk. Er is veel namaak in omloop, dus wees gewaarschuwd! Als je een echte Brood in huis wilt halen, kom dan langs bij IQ Kunstuitleen en Galerie en huur een kunstwerk van Herman Brood via onze kunstuitleen voor particulieren en bedrijven.

Tegenwoordig klinkt de naam van Herman Brood nog veel terug in de kunst- en muziekindustrie, door de Herman Brood Academie en het Herman Brood Museum.

Kortom, Herman Brood leefde zijn hele leven als kunstenaar. Zijn passies voor zowel muziek als schilderkunst hebben ervoor gezorgd dat hij een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op de Nederlandse cultuur.

Bekijk ook: Anton Heyboer, Peter Donkersloot en Jochem de Graaf.

Herman Brood

Kunstwerken van Herman Brood

12 kunstwerken

Sorteren op: