Daniel Dumont

Daniël Dumont, geboren in 1963 in de buurt van Parijs, heeft zijn passie voor schilderen nooit uit het oog verloren. Na een verhuizing naar het noorden van Frankrijk moest hij zijn kunstacademie-opleiding noodgedwongen stoppen. Maar na twintig jaar besloot hij enkele jaren geleden zich opnieuw te verdiepen in de kunst van het schilderen.

De omgeving waar Dumont woont heeft hem geïnspireerd tot het creëren van zeer gedetailleerde landschappen. In zijn werken gebruikt hij zachte en felle kleuren die de diepte in zijn werken benadrukken. Zijn focus ligt voornamelijk op het prachtige Noord-Franse zee landschap wat terug te zien is in zijn schilderijen.

Dumont staat bekend om zijn precisie en oog voor detail. Dat is ook terug te zien in zijn schildertechniek. Met veel aandacht creëert hij realistische landschappen die tot leven komen op doek. Door gebruik te maken van verschillende kleuren weet hij diepte en perspectief aan te brengen wat resulteert in prachtige werken waar je eindeloos naar kunt blijven kijken.

Bekijk ook: Mary Treu, O4Home en Colja de Roo.

Daniel Dumont

Kunstwerken van Daniel Dumont

1 kunstwerken

Sorteren op: