Claude Vanheye

Claude Vanheye was Nederlands jongste succesvolle fotograaf in de jaren 1970, en een leidende figuur in de internationale popscene. Talloze beroemdheden hebben geposeerd voor zijn camera in zijn studio's in Amsterdam en Hollywood, denk aan Mick Jagger, Frank Zappa, David Bowie en Michael Jackson.

Zijn foto's zijn verschenen in verschillende Nederlandse en internationale tijdschriften Toen Claude Vanheye zijn eigen fotostudio in mei 1968 begon, koos hij ervoor om zich te specialiseren in het fotograferen van popmuzikanten. De eerste internationale kunstenaars die hij in zijn atelier ontving waren Ike en Tina Turner. Hij klikte zo goed met de Turners dat zij hem uitnodigden naar Los Angeles te komen. Hij bleef met Crosby, Stills, Nash & Young voor een paar dagen en mocht exclusieve foto's van hun repetities maken voor hun eerste grote concert in het legendarische Woodstock Festival. Terug in Amsterdam, was Claude Vanheye meer en meer in trek bij platenlabels en tijdschriften. Claude Vanheye is meer geïnteresseerd in de mens voor de lens dan in roem en status.

Hij waardeert wederzijds vertrouwen en respect, en werkt samen met de artiest om een mooi en uniek eindproduct te creëren. Hij registreert een aanwezigheid en een waarheid, en zodoende combineert hij het exterieur uiterlijk van de artiest met de ware ziel van de persoon. De kijker ervaart de kunst van de eenvoud en voelt de verbinding van de ziel. De schitterende foto’s van Claude Vanheye zijn te koop bij IQ Kunstuitleen en Galerie in Zwolle.

Bekijk ook: Conbulius, Crail Moansburg en Ed Heck.

Claude Vanheye

Kunstwerken van Claude Vanheye

2 kunstwerken

Sorteren op: