Chris ten Bruggen Kate

Chris ten Bruggen Kate, geboren in Utrecht, was een gepassioneerde kunstenaar met een diepe liefde voor schilderen en poëzie. Als kind tekende hij al graag en koesterde een bijzondere interesse in paarden. Zijn moeder, een weduwe, maakte zich zorgen om haar enige kind, dat vaak te vinden was in stalhouderijen en paardenstallen.

Na zijn basisschool en Mulo-opleiding stuurde zijn voogd hem naar de zeevaartschool in Den Helder, hoewel Chris zijn hart volgde en droomde van een carrière als kunstschilder. Uiteindelijk stemde zijn voogd ermee in om hem naar Nunspeet te sturen, waar hij vier jaar lang studeerde onder een particuliere leraar met een Rotterdamse achtergrond. Deze periode zou van grote invloed zijn op zijn verdere kunstenaarsleven.

Chris ten Bruggen Kate sloot zich aan bij lokale schilderclubs en werd al snel erelid van 'Het Palet' in Zwolle. In 1976 werd hij uitgenodigd om lid te worden van de Amsterdamse beroepskunstenaarsvereniging Sint Lucas. Hij exposeerde zijn kunstwerken in heel Nederland en internationaal, waarbij zijn schilderijen nu te bewonderen zijn in particuliere collecties over de hele wereld, waaronder Nederland, Canada, de Verenigde Staten, Duitsland, Zwitserland en België.

Niet alleen de schilderkunst, maar ook poëzie had een speciale plek in zijn hart. Hij publiceerde gedichten en korte verhalen en beschouwde zijn schilderijen als poëtische expressies. De kunstwerken van Chris ten Bruggen Kate zijn beschikbaar voor aankoop en verhuur via IQ Kunstuitleen en Galerie. Bedrijven kunnen ook profiteren van onze kunstuitleenservice voor bedrijven.

Bekijk ook: Ron van der Werf, Clemens Briels en Jos van Beek.

Chris ten Bruggen Kate

Kunstwerken van Chris ten Bruggen Kate

2 kunstwerken

Sorteren op: