Casper Faassen

Casper Faassen is een Nederlandse kunstenaar die bekend staat om zijn veelzijdige oeuvre. Hij werd in 1975 geboren in Leiden en studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien heeft hij talloze tentoonstellingen gehad en zijn werk wordt wereldwijd verzameld door musea en particuliere verzamelaars.

Faassen's werk is moeilijk onder één noemer te vangen, omdat het verschillende media combineert. Hij maakt gebruik van fotografie, schilderkunst en digitale technologie om unieke beelden te creëren die zowel surrealistisch als realistisch zijn. Zijn werk wordt vaak gekenmerkt door felle kleuren en onverwachte combinaties.

In zijn werk onderzoekt Casper Faassen vaak thema's als identiteit, vergankelijkheid en verstilling. Hij maakt portretten van mensen die hij kent of bewondert en probeert hun innerlijke wereld vast te leggen op beeld. Ook maakt hij stillevens waarin vergankelijkheid centraal staat, zoals verwelkte bloemen of verlepte bladeren. Deze werken hebben vaak een melancholische ondertoon die bij de kijker blijft hangen.

Bekijk ook: Merja Niemelainen, Micha Baker en Karin Vermeer.

Casper Faassen

Kunstwerken van Casper Faassen

1 kunstwerken

Sorteren op: