Bea Mol

Bea Mol (1962) werkt sinds 1988 als beeldhouwster. Zij is autodidact en maakt figuratieve beelden. Bea heeft geƫxposeerd bij verschillende galeries in de wijde regio en de Randstad en zij werkt in opdracht. Voor de bibliotheek in Zwolle heeft zij bijvoorbeeld een portret van de schrijver Rijnvis Feith gemaakt. Een ander portret werd in 2016 geselecteerd door de stichting Nederlandse Portret Prijs.

Ook dieren zijn een belangrijke bron van inspiratie voor Bea, wellicht omdat zij veel van dieren houdt. Bovendien lenen de grote verscheidenheid aan vormen in de dierenwereld en hun vacht en veren zich erg goed voor beeldhouwwerk. De meeste beelden maakt zij in klei, een enkele keer modelleert zij in was.

Haar beelden van mens en dier zijn eigenlijk altijd portretten. Ze kiest de meest karakteristieke houdingen en uitdrukkingen, zodat de persoonlijkheid sterk naar voren komt. Soms zijn het bedachtzame karakters, ingetogen, of juist speels en nieuwsgierig zoals bijvoorbeeld jonge dieren kunnen zijn.

Kunstwerken van Bea Mol