Antonio Poioumen

Het werk van Antonio Poioumen is verkondigend, profetisch en onderwijzend. In een tijd van individualisme waar de massale zoektocht wordt geleid door de monotone adviezen uit allerlei ismen, is zijn werk onverbloemd een wegwijzen naar het meerdere. Onderwijzend is het werk juist door niet de kijker te overweldigen met een lawine aan lege dogmatische woorden, maar juist door de vragen op te roepen. Materie is niet altijd een constante in Antonio Poioumen's werk alhoewel dit veel voorkomt. Daar waar het zo is valt dit zeker niet direct onder de noemer materieschilder. Dit is te banaal om de wezenskenmerken van deze schilderkunst te omschrijven. De materie is niet meer dan verf om het beoogde doel te bereiken. De schilderijen zijn goed wanneer er, als je er enige tijd naar hebt gekeken, de vorm en de kleur op je netvlies blijven hangen. Je gepassioneerd raakt, evenals de kunstenaar die met volle passie en overgave het kunstwerk vorm heeft gegeven. Dan pas is een schilderij ontstaan zoals boven omschreven.

Zo'n schilderij kan helend werken op de omgeving, rust geven of soms een gezocht antwoord. Een schilderij in de ogen van deze kunstenaar is dan ook een middel om te communiceren. Hetzij door de opgeroepen vraag, een bevestiging of een vooruitziende blik. Soms zijn de schilderijen abstract met veel lyriek en soms neigen zij naar het herkenbare (abstract realisme). Maar altijd stralen zij een liefdevolle passie uit naar de omgeving. Het werk van Antonio Poioumen heeft duidelijk een eigen handtekening, te herkennen in het bijzonder gebruik van structuren en materialen, pure segmenten en de extra picturale elementen maken dat de werken leven.

De profit van deze werken gaan in de Stichting Poioumen. Deze stichting helpt ouderen in derde wereldlanden aan een bedrijfje. De kunstwerken van Antonio Poioumen zijn via onze kunstuitleen te huur maar ook te koop. Ook via onze kunstuitleen voor bedrijven zijn de kunstwerken een echte eye-catcher.

Bekijk ook: Theo Koster, Ton Schulten en Frans van Straaten.

Antonio Poioumen

Kunstwerken van Antonio Poioumen

0 kunstwerken

Sorteren op: