Anton Heyboer

Anton Heyboer (Sabang, 1924 – Den Ilp, 2005) is bij de meeste Nederlanders bekend als de excentriekeling, die er in zijn boerderijtje ergens in de polder vier vrouwen op na hield. En inderdaad, polygamie was voor Anton Heyboer de normaalste zaak van de wereld, terwijl de meeste Nederlanders deze vorm van samenleven als iets verderfelijks zien. Waarschijnlijk zijn er maar weinig mensen die dat nu nog weten, maar Anton Heyboer is niet door zijn uitspattingen bekend geworden.

Zijn beroemdheid dankt hij aan zijn artistieke kundigheden. Het werk van Anton Heyboer wordt gekenmerkt door min of meer gestileerde tekeningen. Veelal niet meer dan de omtrek van een figuur. Een techniek die je vaak tegenkomt bij primitieve volkeren en kinderen. Aan de meer traditionele schilderkundige middelen als perspectief en detaillering wordt door Anton Heyboer over het algemeen niet veel aandacht geschonken.

De schitterende kunstwerken van Anton Heyboer kunt u eenvoudig huren via onze kunstuitleen of direct of in termijnen –rentevrij- aankopen. Voor bedrijven is het werk van Anton Heyboer ook zeer geschikt. Maak daarom gebruik van onze kunstuitleen voor bedrijven en organisaties.

Kunstwerken van Anton Heyboer

34 resultaten

Sorteren op: