Anton Heyboer

Anton Heyboer (Sabang, 1924 - Den Ilp, 2005) is bij veel Nederlanders bekend als een excentriekeling die in zijn boerderijtje in de polder vier vrouwen had. Hoewel polygamie door de meeste Nederlanders als afkeurenswaardig wordt gezien, was het voor Anton Heyboer de normaalste zaak van de wereld. Maar wat velen niet weten, is dat Anton Heyboer vooral bekendheid geniet vanwege zijn artistieke talenten, en niet vanwege zijn persoonlijke levensstijl.

Het werk van Anton Heyboer wordt gekenmerkt door min of meer gestileerde tekeningen, vaak niet meer dan de omtrek van een figuur. Deze techniek doet denken aan de kunst van primitieve volkeren en kinderen. Anton Heyboer hecht over het algemeen niet veel belang aan meer traditionele schildertechnieken zoals perspectief en gedetailleerde weergave.

Bij onze kunstuitleen kunt u gemakkelijk de prachtige kunstwerken van Anton Heyboer huren of direct en rentevrij in termijnen aankopen. Ze zijn ook zeer geschikt voor bedrijven. Maak daarom gebruik van onze kunstuitleen speciaal voor bedrijven en organisaties.

Bekijk ook: Karim Marquez, Krin Rinsema en Kamiel Decoster.

Anton Heyboer

Kunstwerken van Anton Heyboer

37 kunstwerken

Sorteren op: