Ada Stel

Ada Stel (Appingedam, 1947), maakt vrouwenbeelden in brons, keramiek en polyester. Daarnaast schildert zij. Uiteraard zijn er de portretten, maar ook landschappen en stillevens maken deel uit van het oeuvre van Ada Stel.

Het is de leefwereld van Ada Stel. Tijdens een studiereis in 1996 naar Zuid Afrika en Zimbabwe werd Ada geraakt door de vrouwen die zij ontmoet. Vrouwen, die hun dagelijks werk verrichte, op het weerbarstige en schrale land, op de markt, op straat, onder een verzengende zon. Die vrouwen stralen kracht uit, ze roepen verwondering en bewondering op. Deze gracieuze vrouwen binnen hun context waren het moment van herkenning, van duiding voor de rest van haar kunst: een eerbetoon aan vrouwen.

De beelden van Ada Stel zijn opgenomen in de collectie van IQ. Echte eye-catchers voor thuis of in een gemeenschappelijke zakelijke ruimte. Ook is het mogelijk om een gratis proefplaatsing van het werk van Ada Stel aan te vragen. Klik op uw favoriete kunstwerk en laat uw gegevens achter, dan nemen wij spoedig contact met u op.

Bekijk ook: Anky Essink, Alexander Vogels en Anna Verrijt.

Ada Stel

Kunstwerken van Ada Stel

0 kunstwerken

Sorteren op: