Ad van Hassel

De in Roosendaal geboren kunstenaar Ad van Hassel (1953) begon begin jaren tachtig met schilderen. Hij onderscheidde zich met de zeer herkenbare tulpenschilderijen. Na enkele jaren, in 1983, besloot Van Hassel twee galerieën te openen in Amsterdam: één in het Sonesta hotel, de andere in het Krasnapolsky hotel.

In 1990 legde Ad van Hassel zich toe op de zeefdruktechniek, in eerste instantie om edities te maken voor zijn eigen schilderijen. Dat ging Van Hassel dermate goed af, dat hij de interesse wekte van kunstenaars die ook zeefdrukken van hun eigen werk uit wilden geven. Denk hierbij aan Rob Scholte, Herman Brood, Jan Cremer en Corneille.

Momenteel houdt Ad van Hassel zich bezig met een nieuwe techniek, namelijk het lasersnijden en frezen van kunststofmaterialen. Hiermee creëert hij geweldige objecten van groot tot klein, die nu al enkele jaren erg goed in de smaak vallen. Ad van Hassel kunst huren of kopen? Dat kan bij IQ. Bij de grootste kunstuitleen en galerie kunt u zowel kunst huren voor thuis, maar ook zakelijk kunst huren. Bel of mail ons voor meer informatie.

De in Roosendaal geboren kunstenaar Ad van Hassel (1953) begon begin jaren tachtig met schilderen.

Bekijk ook: Ad Swier, Willemien Brand en Toms Drag.

Ad van Hassel

Kunstwerken van Ad van Hassel

41 kunstwerken

Sorteren op: