Armando

Armando (1929-2018), geboren in Amsterdam, wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars uit de naoorlogse periode. Hij geniet zowel nationaal als internationaal erkenning als beeldend kunstenaar, schrijver, filmmaker, documentairemaker en violist.

Zijn oeuvre, geïnspireerd door zijn persoonlijke ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amersfoort, behandelt existentiële en universele thema's. Hij verkent thema's als macht en onmacht, daders en slachtoffers, herinnering, vergankelijkheid en melancholie. De fascinatie voor geweld en het kwaad is altijd een constante in zijn werk geweest. Armando laat zich verwonderen door de bedrieglijke schoonheid van geweld en brengt zijn thematiek op unieke wijze tot uiting in elke discipline die hij beoefent. Gedreven door zijn verlangen naar inzicht in het kwaad en de beheersing van technieken om zijn visie vorm te geven, verkent hij de mogelijkheden van elk medium tot het uiterste.

Bij IQ nodigen we je graag uit om de prachtige kunstwerken van Armando persoonlijk te komen bewonderen. Ervaar de kracht van zijn werk en de diepgang van zijn thematiek. Als je twijfelt, kun je ook een gratis proefplaatsing aanvragen, zodat je een werk van Armando in je eigen ruimte kunt ervaren en de impact ervan kunt voelen. We heten je van harte welkom!

Bekijk ook: Margit Seland, Luc Verschuuren en Marieke Bekke.

Armando

Kunstwerken van Armando

13 kunstwerken

Sorteren op: