Home   >   Collectie   >   Amos Yaskil

Amos Yaskil (1935) is geboren in Haifa, Israël. Zijn moeder is Duits zijn vader Pools. Op 10-jarige leeftijd begon hij te schilderen in een "volwassene stijl", die door de kunstwereld als sensationeel werd herkend. De auteur Arnold Zweig, die zijn talent heeft opgemerkt, heeft Amos langdurig geïnterviewd voor een Britse krant. Superlatieven zoals "het Mozart-achtige, wonder-child-of-painting" en "young genius" werden herhaaldelijk gebruikt om de toenmalige 13-jarige Yaskil te beschrijven.

Amos Yaskil is een autodidact. De ontwikkeling van zijn schilderijen en afdrukken, en zijn activiteiten in andere artistieke creaties komen overeen met de verschillende fases van zijn leven. In zijn kunst combineert hij de indrukken van de landschappen waarin hij woont onder invloed van de Franse impressionisten en de Duitse kunstenaars "Brucke".

De afgelopen 32 jaar woonde hij dichtbij de Galilea Zee. De wereld van Amos Yaskil is een waar de permanente lente zwaait in een adembenemende kleurervaring. De rijke kleur, het briljante zonlicht en de natuurlijke schoonheid van de regio blijkt duidelijk in zijn werk en stelt de wereld in staat om in die schoonheid te delen. Yaskil vertoont zijn werk regelmatig in Israël, Europa, Zuid-Amerika, het Verre Oosten en de Verenigde Staten.

Kunstwerken van Amos Yaskil

Sabres bei tabor
€ 550,-